Domaine Le Taillis

Onze mooie vrijstaande fermette met privé-zwembad, buitenkeuken en jeu de boulebaan. 

Over ons:

Wij zijn Harry en Minnie en wonen in Nederland. Wij zijn in het bezit van 2 idyllische fermettes in de Allier (Auvergne).

Wij gaan al meer dan 45 jaar op vakantie naar Frankrijk en je kunt ons onderhand gerust "echte" frankofielen noemen. Wij hebben meer dan 30 jaar gekampeerd in Frankrijk. In al die jaren hebben wij bij vele makelaars onze neus tegen de ruit gedrukt. Telkens zagen wij wel weer een leuk stulpje en droomden van een restaurant of hotel te hebben. Dat laatste is er uiteindelijk nooit van gekomen.

Augustus 2004 zijn wij "echt" gericht gaan rondkijken in de regio Auvergne, want een huis wilden wij wel erg graag in Frankrijk waar wij onze vakantie, zonder sleurhut, konden doorbrengen. De departementen "Allier" of "Puy de Dôme" hadden onze voorkeur, omdat wij werkzaam zijn in Nederland en dus heen en weer moeten pendelen. Deze departementen zijn met gemak in 1 dag aan te rijden. Half augustus gingen wij met een dikke dossiermap inclusief afspraken met makelaars en foto's van 11 huizen een lang weekend naar de Auvergne. Wij hadden natuurlijk ook al een aantal overnachtingen geboekt. Van deze overnachtingen hebben wij leuke kennissen overgehouden. Uiteindelijk na 4 dagen hadden wij 3 huizen die wij erg leuk vonden. Op alle 3 huizen hebben wij een bod gedaan. Wij waren al snel, mondeling, eigenaar van een huis in de Montagne Bourbonnaise. Wij waren erg blij, onze droom om een huis in Frankrijk te hebben, zou eindelijk uitkomen. Helaas na 1,5 dag, spatte deze droom uit elkaar. Engelsen die ook belangstelling bleken te hebben voor dat huis, boden over ons bod heen en weg was het huis. Wij hadden niet eens meer een kans om ook nog een bod uit te brengen.

Voor "Domaine Le Taillis", dat in het noorden van de Allier stond, hadden wij ook erg veel belangstelling. Een 2-tal weken later hadden wij het voorlopig koopcontract met de toenmalige eigenaren van Le Taillis al ondertekend. Begin januari 2005 was de overdracht van Le Taillis. .

In 2007 waren wij op zoek naar nog een huis in de Allier. Het huis moest niet te ver van Le Taillis vandaan staan. In september 2007 lazen wij een advertentie op marktplaats dat er in Couleuvre een huis "vrijwillig openbaar" verkocht zou worden. Wij zijn daar gelijk gaan kijken en vielen er als een blok voor. Het huis zou op de rechtbank in Moulins geveild worden op 14-10-2007. Wij moesten snel een advocaat zoeken en de volgende dag waren wij al visueel eigenaar van "La Rosière". Uiteindelijk na 10 dagen waren wij "echt" eigenaar. Na een behoorlijke verfbeurt, een nieuw toilet en een nieuwe keuken zag "La Rosière" er weer piekfijn uit, zie link website: www.larosiere.nl

 

Als u ons iets wilt vragen of onze fermette wilt huren? Dan kunt u ons via het onderstaande formulier bereiken.